Vad är viktigast, att det ser bra ut eller att det känns bra..

Våren är här och jag vågar vägra dieter, finner ingen lycka i att ha misslyckats varje tisdag när jag äter min semla/semlor.. Jag vet att lyckan  sitter i känslan och inte i magrutan.

Hur tänkte jag när jag skrev att jag skulle börja blogga? Nu när snön äntligen är borta och värmen kommer smygandes inser jag att tid vid datorn kommer det inte finnas mycket av, och jag är glad för det, för det betyder att jag äntligen kan jobba med trädgården och förbereda för odlingarna. Eftersom det finns  några som tycks finna någon form av glädje/intresse i det jag skriver så ska jag verkligen försöka hinna med bloggen också.

Jag väntar fortfarande på mina pusselbitar jag skickade till svarveriet. En aning frustrerande för en sån´ som mej som vill att saker och ting ska ske nu, gärna igår. Jag tycker inte om att vara beroende av andra oavsett om det gäller ett grupparbete i skolan eller en myndighetsperson som har orimligt lång handläggningstid på simpla ärenden. Jag ogillar det verkligen, att inte kunna jobba vidare som jag vill för att jag måste invänta svar. Då är det tur att man har flera projekt igång samtidigt så man pyssla med något av dom andra medan man väntar på att få gå vidare med det man höll på med.

Ett projekt  ( ja, jag ser det som ett projekt ”jobb”) är att komma i form tills FarmersFitness drar igång i maj. Jag tycker inte att det ser bra ut att vara otränad och samtidigt hålla i träningspass. Själv skulle jag inte känna så mycket förtroende för någon som sa att jag skulle göra si eller så och sen inte orkar göra det själv. Någonstans vill jag ju vara inspirerande för dom som kommer och tränar hos mej. Jag  älskar att träffa människor som är i god form, som utstrålar energi . Det gör mej peppad och inspirerad att träna.  Sen behöver god form inte vara lika med ett muskelberg, en kropp ser ju olika ut beroende på vilken sporta man utövar. En god form för mej är mycket kopplat till energi och glädje till rörelse och glädje till sin kropp.

_DSC0707

Att ha en egen gård ger ständigt tillfälle till träning. 

Att känna glädje till sin kropp är dessvärre ett problem för många och problemet är att man glömmer sin egen kropp i jakten på någon annans. Det är synd för glädjen borde ligga i att känna rörlighet, styrka och balans i sin kropp.

Just nu är just rörligheten i min stela kropp allt annat än god och just det är inte så tillfredställande och jag längtar tillbaks till min gamla smidiga kropp, men jag kan ändå känna glädje i att hitta tillbaks till den känslan jag en gång haft, för jag har en fullt fungerande kropp som jag har alla möjligheter i världen att göra smidig igen om jag bara väljer att lägga ned den tiden.

Något som jag tycker har blivit helt galet de senaste åren är alla som går på ”byggar dieter” året om. Jag har spenderat mång år i den världen och har haft väldigt stor inblick i den. Som en body builder eller fitness atlet ser ut på scenen så ser dom inte ut året om, trust me..  Den diet dom går på inför tävling tycks tyvärr ha blivit någon slags vardags diet för den ”vanliga Svensson tränaren” som verkar tro att man kan bygga sej en fitness kropp genom att dieta sej igenom livet. Det funkar inte riktigt så. Sluta vara så förbaskat rädda för kalorier, det är vår bränsle och våra byggstenar och vi behöver dom. Man får någonstans välja, vill jag gå ned i vikt eller vill jag bygga muskelmassa och äta där efter.  Det går inte att äta som en fågelunge och tro att man ska växa som en tjur.

Jaha, det är alltid intressant att skriva för jag vet inte vart det ska sluta när jag börjar skriva. I dag handlade det tydligen om träning och dieter.  Det är minst lika spännande för mej som för er vad nästa inlägg kommer handla om, för jag har aldrig någon aning. Det är nästan alltid blankt i mitt huvud när jag slår på datorn, det får bli vad det blir helt enkelt. Men det ju så jag skriver, utan röd trå, utan filter, hit och dit, fram och tillbaks. Det är bara att stå ut för det är så det är..