Man vill ju inte kasta bort sin tid (men det var just det jag gjorde)

Har inte slagit på datorn på över en vecka, finns liksom ingen tid över. Men det är bra, jag gillar´t. Det innebär att våren är på G och energin och drivet har kommit tillbaks efter vinterdvalan.

Man skulle kunna tro att jag bara går runt och softar här hemma, men riktigt så är det inte. Jag har bara 5 timmar effektiv tid på mej hinna allt när barnen är på förskolan. Då gäller det att vara strukturerad. Jag planerar kvällen innan vad som ska hinnas med. Sen sätter jag upp en tidsplan som jag försöker hålla mej till. Ibland går det bra, ibland skiter det sej.

I går sket det sej, pga att Ronja i förrgårkväll fick för sej att börja rymma ut ur hagen. I min värld skulle det ta mej max 30 minuter att fixa till stängningen. I verkligheten tog det två timmar. Jag har tre trådar i hagen (övertråd, mittentråd och undertråd) men i ca 20 meter fattades det undertråd, något som lilla Ronja tydligen också uppmärksammat.

Jag satte dit ny tråd och fixade till lite skarvningar jag gjort tidigare. Gick och satte på strömmen och tog med mej den där strömtestargrejen. Ström på första teststället, check! Ingen ström på nästa ställe, suck! Felsöka, gå in i stallet och stänga av strömmen och åtgärda felet  (metalltråden som finns i eltråden hade gått av, skarvade med ny metalltråd).  Gå tillbaks till stallet och sätta på strömmen igen, tillbaks ut i hagen och testa på nytt. Lagningen fungerar finfint, testar lite längre bort, funkar inte! Samma fel igen, går tillbaks in i stallet och stänger av strömmen, gå ut i hagen och åtgärda felet. Denna procedur upprepar sej så pass många gånger att jag muttrar frågande till mej själv hur man kan vara så förbannat jävla dumsnål. Jag har en rulle med ny tråd, det hade gått mycket snabbare att ta bort den gamla tråden och sätta dit en ny istället för att hålla på att laga den gamla. Och dessutom behöva springa runt och leta efter ståltrådsbitar över hela gården. Om jag hade vetat att det skulle vara trasigt på så många ställen hade jag givetvis bytt ut tråden. Men när jag väl hade börjat laga tråden kändes det ju som att tiden jag lagt på att laga skulle varit helt bortkastad om jag slängde tråden. Och man vill ju inte ha kastat bort sin tid 😉

Dom ringde från mitt gamla jobb och undrade om jag var intresserad av att jobba några pass i veckan och det var jag. Jag har inte mjölkat kor på 2 ½ år så det kändes faktiskt riktigt kul att göra det igen. Jag drabbades av en sötchock när jag kom dit, det första jag mötte när jag öppnade dörren var en fantastiskt söt kalv som tittade nyfiket på mej. Jag tycker ju att mina ”Kalvar” är små sötnötter, men dom är tydligen inte så små längre.. Det visade sej finnas 16 små godingar till i lagårn´, så det gick inte att värja sej mot sötchocken. Nästan alla djurbebisar är söta, men kalvar måste nog toppa sötlistan.

IMG_7578

Den här godingen tänker jag smuggla med mej hem tror jag 🙂

Gården jag jobbar på har ca 250-300 djur skulle jag tro (jag har inte räknat dom). Det är en ekologisk gård med mjölkproduktion. Det är lite drygt 100 kor som mjölkas. Så nu kan vi äntligen dricka riktig mjölk igen, något som Greger verkligen uppskattar.

IMG_7629

Någon gång måste det väl ändå bli färdigt?! (ja, han har sina löpardojjor på sej, hahaha…)

Här hemma på våran gård jobbar vi på med att få klart växthuset. Det går framåt, men det känns som att det ändå är lika mycket kvar. För även om själva huset snart är klart så ska det dras in el, fixas med bevattning, marken ska planas ut osv..

IMG_7634

En dag ska mina plantor få flytta in här. 

En bra blogg ska uppdateras ofta, det går ju så där med det. Men jag tänker att ett bra liv innebär att man inte har tid att sitta vid datorn och jag tycker att det är roligare med ett fullspäckat liv än en fullspäckad blogg. Så tyvärr kan det bli lite långt mellan gångerna.  Men jag hoppas att all tid jag lägger på gården, odlingarna mm. en dag kommer att vara till glädje även för dej som följer mej/oss i bloggen. För i framtiden hoppas jag att vi har en verksamhet där folk kan koma hit och uppleva landet och handla  grönsaker eller titta på djuren.