StrongWoman

Eftersom Greger änu inte lyckats posta sin rece-report från Decaman, så gör jag en race-report från min tävling istället. Dessutom är det en mycket coolare sport än det han håller på med, så det här är mer intressant att läsa om 😉

Igår deltog jag i en folkklass tävling i StrongWoman i Norrhult, Småland.

Jag och Marre (en annan stark tjej som också tävlade) påbörjade vår lilla Smålandstripp i fredags em. Vi har tränat lite ihop och är ganska jämnstarka, men där tog likheterna slut 😀

Marre som är en vän av ordning och kontroll behöver typ sjukskriva sig i en vecka efter att ha spenderat lite mer än ett dygn tillsammans med mig. Vi hade inte kommit så många mil innan hon börjar inse att hon har slumpen brevid sig i passagerarsätet. Och att Slumpen dessutom är oförmögen att läsa kartor gör inte saken bättre.. Men vi lyckades ialla fall med att inte köra fel en enda gång.

I mitt och Gregers förhållande är det jag som har koll eftersom han har ungefär en minuts framförhållning i sitt liv. Så jag inser inte riktigt vilka freestylare vi är för ens jag träffar andra människor som vill ha koll på läget, ordning och reda. Det är också då jag förstår varför jag och Greger passar så bra ihop. Tack för att du stod ut Marre, nästa gång tar vi en månads road trip genom europa 😀

IMG_9238

Vårt rullande hem

Efter 40 lååånga mil hittar vi en öde kamping att checka in på, några timmar senare än beräknat. Morgonen därpå äter vi en torftig frukost och beger oss till tävlingsplatsen.

IMG_9245

Frukost för en riktig StrongWoman 😀

En lätt känsla av ångest börjar smyga sig på, hjärtat dunkar och pulsen ökar. Den klassiska frågan – Vad fan gör jag här börjar mala i huvudet. Ett illamående infnner sig.  Vi parkerar husbilen och tittar med en glimt av panik i blicken på varandra och konstaterar att ingen av oss vill kliva ur.

IMG_9286

Le och andas, panik i blicken.. 

Vi tar oss samman och kliver ur.  Arrangören Kim Emilsson ser oss, två vilsna själar och kommer fram. Han välkomnar oss och visar oss runt. Det börjar kännas lite bättre. Allt vi vet om tävlingen är att det är 7 grenar och ungefär vilka vikter vi har att förhålla oss till. Grenarna presenteras efterhand som tävlingen fortgår. Första grenen är Farmers Walk 15 + 15 meter. Först 15 meter med 41 kg i varje hand, sen 15 meter tillbaks med 51 kg i varje hand.

thumbnail_IMG_0557

Farmers Walk, 4.de placering 

Efter Farmers Walk var det Farmers Hold, vilket innebär att du står med vikt i händerna och håller i så länge du orkar. Vi hade 41 kg i varje hand. Jag kände redan vid upplyftet att vänster armen inte riktigt tänkte samarbeta med mig. Efter 1 minut och 52 sekunder gled vikten ur västerhanden, 7.de placering i den grenen.

Efter att fått greppstyrkan testad var det dax att testa press styrkan. Första grenen ut där var Apollonpress. En apollostång är 50mm tjock och fruktansvärt otymplig att greppa. Första stången var på 38 kg, den skulle pressas två gånger över huvudet med start från marken efter det upprepade man samma sak med 45 kg på stången. Apollon är en riktig hatövning för mig så jag är glad att jag lyckades få upp 45.an två gånger för det har jag inte lyckats med förut.  Där slutade jag på en 8.de plats.

Nästa pressövning var stockpress, en övning som jag gillar. Här skulle vi göra så många repitioner som möjligt på 75 sek med 35 kg stocken. Jag gjorde 11 men fick bara 8 godkända för jag slarvade med nedsingnalen. Jävligt klantigt att göra om samma misstag 3! gånger..

thumbnail_IMG_0558

Stockpress, där slarvade jag bort en 4.de plats till en 8.de plats 

Efter pressarna fick vi välta lite däck. Däcket vägde 160 kg och skulle flippas fyra gånger bort och fyra gånger tillbaks på tid. Här tog min energi slut och kom inte tillbaka under resten av dagen. Däcket i sig var inte speciellt tungt men det kändes som att jag gick i tapetklister med ben och armar gjorda av gele´.

Jag försöker fylla på med lite energi i form av godis, nötter, torkad frukt men det är svårt när allt växer i munnen och aptiten är lika med noll. Det känns som att all power har lämnat kroppen, pulsen är konstant hög och vägrar att gå ned.

Efter däcket ska vi lyfta en otymplig ”boll”på 55 kg upp på en kabeltrumma så många gånger som möjligt på 75 sek. Bollen är inte tung men jäkligt otymplig och svår att få ett bra grepp om. Jag är död redan vid start och pulsen har inte velat lägga sig från däckvältet. Det känns bara vidrigt rakt igenom. Jag får upp bollen 5 gången och känner att hjärtinfarkten flåsar mig i nacken.thumbnail_IMG_0560

Atlassten, 8.de plats

Sista gren ut var bilmarklyft med ett däck på 100 kg.  Det är som ett vanligt marklyft ungefär. Här skulle vi åter igen göra så många repititioner som möjligt på 75 sek. Jag gjorde 16 st och var död efer ca 40 sek.  Att höra att det är 35 sek kvar känns helt orimligt när man står där. Jag som är en lat jävel och aldrig gör mer än 5 reppare tycker det känns som ett marathon att hålla på i 75 sek.

IMG_0561

6.e placering i marklyften och en 9.de placering i totalen av 11. 

När jag sedan låg där på marken och försökte få min puls att gå ned, att få hjärtat att inte spränga bröstborgen och komma ut genom kroppen. När jag tittar på molnen och tänker är det nu jag ska dö det är då jag verkligen inser hur jävla dålig min kondis är. Styrkan finns där. Trots att jag bara fått ihop fyra träningspass i maj så känner jag mig ganska trygg med vikterna. Men vad hände med tjejen som en gång i tiden körde IronMan och inte tyckte det var lönt att ta ut cykeln för mindre än 5 mil. Den tjejen har inte suttit på sin cykel på 5!! år.  Jag kommer inte köra triathlon igen men jag ska ialla fall börja cykla, känna vinden i ansiktet och farten i benen. Men inte idag, idag vilar jag..

IMG_9271

Alla tjejer som är sugna på att prova på StrongWoman,… gört.. Det finns inget att vänta på, bara gört. Det är så förbaskat kul och jag bara älskar den här sporten och önskar att fler vågade prova på.

Ett stort Tack till Kim Emilsson som arrangerade en mycket bra tävling. Ni tjejer som är intresserade av kommande tävlingar kan söka på StrongWoman -Folkklasstävling på Fb.

Vill ni se filmer från min tävlingsdag så finns det på Fb, Farmers fitness och Instagram farmersfitness.

Tack Daniel Rasmussen för bilderna.