Greger +traktor = ingen idyll

I söndags var det sol och planen på hur vi skulle styra upp dagen på bästa sätt för att hinna med allt var lagd. Det kändes så bra, en fin dag och 1000 saker skulle bli gjorda.

Vi skulle börja med att ta traktorn till en granne och hämta en halv rulle ensilage som dom ville bli av med. Greger sätter sej i traktorn och jag och barnen sitter bak på kärran. Solen skiner och fåglarna kvittrar, vi tittar på grannens söta kalvar som skuttar runt i hagen. Det är nästan så att Idas sommarvisa spelas i bakgrunden så idylliskt känns det där på flaket bakom traktorn.

IMG_7784

En idyll, skulle man lätt kunna tro. 

Men idyllen bryts när traktorn stannar mitt på vägen. Hur fan kunde jag vara så dum att jag lät Greger köra traktorn? Det går ju inte, dom avskyr ju varann. Fick ringa efter grannen som kom och bogserade oss av från vägen. Efter lite fix och trix fick dom igång traktorn och vi kunde köra vidare. Lassar på ensilagen och åker idylliskt hemåt igen.. I 500 meter.

IMG_7788

Verkligheten..

Traktorn stannar, vi blir tvungna att ringa grannen igen. Prinsessan börjar bli orolig att vi måste sova i skogen om traktorn inte startar och funderar på vad vi kan hitta för mat i skogen. (Vi är 1,5 km hemifrån  🙂 ) Efter en lååång tid av fix och trix startar den igen och vi rullar vidare.

Vi kommer till kohagen med dom söta kalvarna och där stannar traktorn igen.. När vi äntligen kommit hem är tidsplanen spräckt med flera timmar, barnen är trötta och hungriga. Traktorn körs in i logen och där får den stå, tanken var att den skulle användas mer under dagen men vi hade liksom tappat sugen på att hålla på med den något mer.

Vi går in. Jag låser upp dörren, kliver in och ser att det ligger hönsskit på köksgolvet.  Ser ingen höna. Prinsessan går upp i pysselrummet och där i soffan sitter en höna. Jag tycker jätte mycket om djur men ibland blir jag lite matt, som till exempel när det sitter en höna i soffan.

IMG_7797

Suck.

Dom brukar vara snabba att smita in i hallen när man öppnar dörren och vi brukar vara lika snabba att mota ut dom, men just den här hönan måste vi ha missat.

Dagen efter när var Greger på jobbet gick jag ut i logen och startade traktorn, den spann som en katt och hade inga som helst planer på att lägga av när jag körde den.

Greger går alltid runt knuten på stallet och kissar när han kommer hem från jobbet, som att han måste pinka in sitt revir. Jag tror att småfolket som bor där nere under jorden inte är så  jätte imponerade av det där revir pinkandet, att få kiss droppande i huvudet varje kväll.  Deras sätt att hämnas på Greger måste vara att dom har lagt någon form av förbannelse över traktorn. What goes around, comes a round..

Har varit och jobbat hos kossorna igen. När man kommer till jobbet och möts av en alldeles nyfödd kalv då känner jag att jag har ett väldigt bra jobb. Jag skulle aldrig kunna tänka mej att byta ut det mot ett skrivbord och kontorsstol med dyster utsikt.

IMG_7862 (1)

Nyfödd goding.

Här om dagen skördade vi säsongens första morötter som övervintrat i trädgårdslandet. Riktigt gott att äta färska morötter. Har sett att det börjar komma brännässlor också, en riktig delikatess. Jag älskar nässelsoppa, det är så satans gott. Har man inte ätit det så har man missat något.

Är du sugen att testa, ut och plocka, det finns överallt.