Bröstsim vs crawl

Terränglöpning + problemben = sant. Har sprungit terräng både måndag och tisdag och det funkar helt ok.

Det är ca 3 veckor kvar till Läderloppet och jag har haft lite ångest över att löpningen fungerar så dåligt, eller rättare sagt inte alls. Men efter gårdagens mil runda tändes det en gnista av hopp, jag kanske kan ge Erika en riktig match ialla fall :). Hon ska inte räkna bort mej helt.

Måndagens simning gick sådär, var lite ringrostig efter två veckors uppehåll. Körde en längd bröstsim, tränarens kommentar var: -Du skulle kunna bli en riktigt,  riktigt bra bröstsimmare. Det är just det som är ett litet problem, att bröstsimmet är så enkelt för mej.

Fast jag inte har bröstsimmat någonting den här säsongen och tränat crawl 2-3 dagar i veckan så går det ändå fortare för mej att bröstsimma. Skulle jag lägga simtiden på att träna bröstsim istället för crawl skulle jag förmodligen bli mycket snabbare än jag någonsin kommer att bli på att crawla. Jag måste nog ta mej en funderare på vad jag ska satsa på, måste räkna på hur mycket tid jag sparar på att bröstsimma 7,6 km. Dom säger att det går åt mer energi på bröstsim, men jag undrar om det även gäller när man har en ganska dålig crawl teknik. Det ska bli spännande att se hur crawlet påverkas av våtdräkten, i bröstsimmet är inte fördelarna jättestora eftersom benen kommer alldeles för högt så man tappar kraften i bensparken.

Övrig träning den här veckan består av vila inför söndagen då Roslagsvåren går av stapeln.

”Ingen vet vad han klarar av förräns han har försökt” (Publilius Syrus)