Dagen D

Timmar innan start –äntligen

Resan till Los Angeles gick via London utan några större problem, väl framme i LA så tog vi vår hyrbil och begav oss till syndens mecka Las Vegas för att hämta ut en husbil.

Las Vegas är verkligen en stad som är annorlunda , tiotals jättelika hotellkomplex med kasinon som är stora som fotbollsplaner. 1000 tals spelmaskiner och hundratals bord för olika typer av spel såsom poker , tärningsspel och roulett. Hela staden lever bara på att folk spelar bort sina pengar och det gör dom ”big time”

Väl på plats i Oceanside för ett par dagar sedan har tiden till en att få sin utrustning och bilar godkända och bekanta sig med andra tävlandes och deras crew. Totalt för min klass den såkallade solo klassen är det ca 40 lag och dom flesta har mellan 6 och 11 crew medlemmar. Vi har minst av alla tror jag…

Vi har en stor bil Chevrolet Suburban och en 9 meter lång husbil som väger 6,3 ton som vi kommer att ha med på hela resan.
En stor mängd handlingar skulle skrivas under samt körkort, bilförsäkringar och kontaktuppgifter skulle kopieras. Två stycken möten skulle alla gå på också för att få information om regler och förordningar, bara beskrivningen över vilken väg vi ska åka är på 180 sidor – åker man fel och inte upptäcker det så blir det ett tidsstraff på 1 timme. Om följebilen ligger bakom cyklisten och inte förenklar trafiken bakom att köra om och man blir påkommen är tidsstraffet 6 timmar !.

Hur har då förberedelserna gått ? Jag har tillsammans med mina fyra medhjälpare Niklas, Jörgen, Thomas och Jocke gått igenom alla eventualiteter och försökt få in rutiner som ska sitta under tävlingens alla dagar. Planen är att cykla ca 20 timmar i ett sträck med en medelhastighet på ca 24 km/timmen utan några stora pauser för att sedan kliva av och sova ut i husbilen under 3-4 timmar.
Första två dygnen i öknen kommer att vara som tuffast med bitvis värme över 40 grader på dagtid, sedan går kommer man in i en annan temperatur zon och då runt 30 grader. Sedan kommer berg och åter berg som måste över.
Att undvika olyckor och uttorkning/energibrist ligger högst upp på listan över saker som ska prioritera.

Forsättning följer…
Följ oss gärna på facebook Greger Sundin motiverad.nu

En reaktion på ”Dagen D”

Kommentarer är stängda.