På plats i Mexico- en dag kvar innan tävlingen

Nu har vi varit i Mexico i 2 dagar och försökt vänja oss vid värmen som är ca 32 grader i skuggen under dom varmaste 4-5 timmarna. Vi bor på ett fint hotell mitt staden och den ligger ca 5 kilometer från parken där tävlingen ska äga rum dom närmaste 20 dagarna. Parken består av mycket grönska, vattenfontäner och ett tivoli med en del åkattraktioner samt en 1 kilometer lång löpbana som är som en oval med tämligen bra asfalt. Intill ligger en 50 meters bassäng, toaletter, omklädningsrum samt tidtagningssystem och ett litet kök med mat. Man kan även bo intill med då väldigt spartansk med betonggolv och med myggor….

Tyvärr är det många atleter som har hoppat av dom sista veckorna så i nuläget är det endast jag och en till som kör i en klass, sedan finns det 3-4 andra klasser som har några få deltagare i varje klass. Några kommer att hålla på i ca 10 dagar några i drygt 20 dagar.

Men nu är man här så det att bara köra och göra sitt bästa för att komma i mål varje dag. Distanserna för min klass är 3,8 km simning , 180 km cykel och 42 km löpning varje dag i 20 dagar i sträck. Jag beräknar att det kommer att ta ca 12-15 timmar beroende på väder och status på kroppen från dagen innan, kvar av dygnet blir till att äta, transportera sig till och från hotell samt förhoppningsvis några timmar sömn.

Pga tidskillnaden som är -7 timmar mellan Mexikansk och Svensk tid så är jag troligen i mål under mellan ca kl 03 och 07 Svensk tid

I och med att jag kommer att vara tävlandes mestadels så kan och orkar jag inte blogga utan det sköts av Ida dom första 2 veckorna och sista veckan av min Sambo Lina som kommer den 5:e November och löser av Ida som ska till Cancun i några dagar på solsemester.