Resan till Mexico

Efter 25 timmars från Arlanda till Madrid och vidare till Mexico City så landade vi välbehållna, jag och  Ida (min sambo Linas syster). Vi hade 1½ timme mellan landning och nästa incheckning för en inrikesresa till Monterrey, gott om tid trodde vi. Tjii fick vi. Efter att vi hämtat ut vårat bagage, sequrity check med vad allt det innebär, imigration kontroll med mera så var vi äntligen i transferhallen för utrikesflygplatsen. Därifrån skulle man ta en tåg till inrikeshallen och där hämta ut flybiljetterna. Hela denna procedur tog oss drygt 1½ timme så när vi äntligen stod där i biljettuthämtningen så sa dom att det var sent. MEN dom kunde ordna nya biljetter till nästa flyg 1 timme senare för priset av 600 USD (ca 4500 kr) ELLER så kunde vi åka tillbaka till utrikeshallen och be IBERIA och be att dom skulle kolla om det gick att få betydligt billigare biljetter. Sagt och gjort – tillbaka till tåget en lång promenad med väskorna till utrikeshallen och IBERIA checkin disken… Svaret från dom var att dom inte kunde ordna något överhuvudtaget. Så promenaden tillbaka till tåget och vidare till inrikeshallen för att köpa nya biljetter. Vid detta laget var vi helt slut efter nästan 30 timmars resande totalt så vi ville bara komma fram. Talade med en kvinna innan inchekningsdisken om att jag ville köpa nya biljetter, varpå hon sa- det är bara att boka om UTAN kostnad, vilket var nästan för bra för att vara sant. Men vi slapp betala! Med en fördröjning satt vi på planet till slutdestinationen och glada över att ha sluppit den extra kostnaden för nya biljetter.  Greger o Ida