Dag 24

Dagens vinnare först i mål av alla och först att göra 24 IM på raken.. GREGER SUNDIN!! Tid ca 11.15.

Fick ett tips på att jag kan skriva om sponsorer, utrustning och vad som krävs för att göra ett sånt här race.

Sponsorer?! I den här världen finns inte mycket till sponsorer. Steve har inga sponsorer jag tror inte Joszef har några sponsorer. Greger är till viss del ekonomiskt sponsrad från Intrum Justitia där han jobbar, men det täcker långt ifrån alla kostnader som är kring en sådan här tävling. Vi har inte lagt ner något större engagemang i att leta sponsorer heller för det finns också en baksida med att ha sponsorer. Innan man börjar jaga sponsorer måste man också fråga sej om man vill ha ett åtagande gentemot det företaget. I min värld handlar det inte bara om att man ska få gratis saker eller saker till ett bättre pris. Man har även sålt sitt namn till ett företag som dessutom förväntar sej att man ska prestera och av just den anledningen kanske man slutar prestera för att man inte längre gör det bara för sin egen skull. Visst skulle det till viss del underlätta med sponsorer, men man måste väga fördelarna gentemot nackdelarna och ibland kanske det är bättre att stå på sina egna ben. Okej, om någon rik människa skulle ringa och säga Hej, jag står mer än gärna för alla era kostnader kring dessa tävlingar, då skulle vi inte tacka nej 😉 Men att vara sponsrad bara för sakens skull, nej tack.

Vad har man för utrustning då. Ja, den är inte så märkvärdig. Greger kör på sin gamla Giant jag tror att den är 6-7 år gammal och har rullat ca 2000 mil. Som reserv cykel har han min Giant. Han har två våtdräkter med sej en QR och en orca, han har kört med QR hela tiden fram tills idag då jag sa att han skulle ta den andra för att QR är så trasig att den knappt håller ihop längre. Den får nog inte följa med oss hem, den får nog flytta till en soptunna när tävlingen är över. Han har 3 par löparskor med sej i tre olika storlekar av märket Asics. Än så länge är han inne på första storleken.  Utrustning han inte har är pulsklocka, Greger använder aldrig pulsklocka varken vid träning eller vid tävling. Ultradistans tävlingar är väldigt oflashiga när det kommer till prylar. Det är oftast nybörjarna inom ultradistans som står för det flashiga och dom brukar oftast inte stanna så många dagar 😉 Dom som är rutinerade väljer att köra på sina gamla väl inkörda/insprungna/insimmade prylar. Det funkar inte att få skavsår av tex. ett nytt plagg efter två dagar om man har 28 dagar kvar. Så här är det gammalt som gäller.

Vad krävs för att göra ett sånt här race? En bra kropp skulle jag säga. Greger måste vara någon form av underbarn när det gäller fysisk ansträngning. Till vardags har han aldrig problem med knän osv. Just nu känner han av hälsenorna men det är inte så konstigt efter så många dagar. Hans kropp är så sjukt lätt tränad både konditionsmässigt och muskelmässigt. Jag tror på riktigt inte han vet vad mjölksyra är, för han får aldrig mjölksyra i benen när han cyklar. Sen krävs det en vilja av stål också och en extremt hög smärtgräns.

Vad äter han då? Just nu väldigt lite för det finns inget vettigt att erbjuda. Det blir en hel del glass, chokladmjölk och vingummin. Han tar ingen gel. Vätskan består mest av cola eller vatten med vätskeersättning i och sen dricker han öl på kvällen, vilket även Joszef och Steve gör i jakten på kalorier.