Dag 9

I går var en riktigt bra dag och den här dagen ser ut att gå i samma anda. Joszef hann ikapp Greger och Steve med 1 ½ varv tror jag men dom slog Ferenc i alla fall och kom in på en delad andraplats. Det firade vi med en trerätters middag och öl tillsammans med Steve och hans pappa Mike.

Greger och Steve sprang ihop igår och har cyklat ihop idag (med 10 meters mellanrum enligt reglerna) och taktiken är väl att hänga ihop och sammarbeta i stället för att tävla mot varandra för då kommer dom att bränna ut sej. Det är bättre att hålla ihop och försöka trötta ut Ferenc och Joszef för jag har väldigt svårt att se att dom skulle börja sammarbeta, men allt kan hända. Om inga skador sker är det det med största sannorlikhet just dom 4 som kommer slåss om topp placeringarna på slutet.  Även idag springer dom ihop och har just nu ca 10 varv kvar så totaltiden kommer ligga på runt 12 timmar idag också.

Efter målgång i kväll ska vi åka till köpcentret och shoppa lite. Det behövs avbrott från tävlingen ibland för att få lite ny energi, bara att få se något annat än poolen, cykelbanan och löparbana är som julafton.

Greger och Steve är väldigt jämna i alla 3 grenarna medan Ferenc och Joszef egentligen bara har sin styrka i löpningen och då kan det räcka med några fula skavsår för att dom ska vara borta från toppen. Men båda två har så pass mycket rutin av ultradistans så dom har förmodligen alla sådana problem under kontroll.

Vincenzo har tydligen hittat på nya regler, som givetvis gynnar honom. Han säger att man kan vara borta någon dag och fortfarande vara kvar i tävlingen. Det innebär att om någon gör 20 st på raken så kan den bli slagen av någon som gör 21 st men kanske har gjort 18 på raken och sen vilat några dagar och gör 3 till!! När det kommer fram till atleterna att han har ändrat på reglerna kommer han ligga på botten av dammen i parken med betongklumpar runt fötterna. Man kan inte göra hur som helst, det borde han fatta. Fast nej, det är för avancerat för hans hjärna. Usch orkar inte höra några mer galenskaper från honom för jag är ganska mätt på dom nu.

Imorgon dag 10! Deca dag 🙂