Dag 11

11.17.51 kvällens vinnartid. Grattis Greger, vinst idag också. Behöver inte skriva så om den här dagen, det blev en lyckad repris från gårdagen helt enkelt.

Ni som har gjort en IM vet hur man längtar och väntar på dagen D, hur man njuter under hela loppet och hur man gläds åt det efteråt. Jag frågade Greger igår kväll hur det känns att göra det i morgon igen. Svaret blev: som att gå till jobbet ungefär fast utan helg ledigt. Det är inte riktigt så att han går och lägger sej full av förväntan inför morgondagen och vaknar upp med ett nervöst pirr i magen. Snarare snoozar han en extra gång och fantiserar om en sovmorgon.

Jag skulle ljuga om jag säger att jag tycker att det här är skit kul, att jag inte alls går och tänker på allt som borde göras hemma osv. Jag skulle inte heller gråta om han vaknar en morgon och säger vi skiter i det här och åker hem istället. Det som får mej att vilja stanna är att allt fler kommer fram till mej och säger : Den killen kommer ta hem hela racet. Att hör det från hans medtävlande och deras crew gör att det är värt att stanna, att det inte bara är jag som förstår vilken potential det finns i honom. Det betyder mycket.

Falken verkar ganska låg idag, var långsammare än vanligt på cykeln och har inte sitt vanliga nöjda leende på läpparna under löpningen. Jag trodde att han var starkare mentalt än han verkar, för han har uppenbarligen tagit gårdagens nederlag hårt. Han gjorde en riktigt dålig cykling idag och Greger en riktigt bra, så han visste när han kom in till växling att han blivit slagen även idag.

I det här startfältet är det bara Ferenc och Greger som har gjort mer än 10 tidigare vilket ger dom en fördel mentalt, eftersom dom vet att deras kroppar orkar i 20 dagar alla fall. Under en sådan lång tävling som det här är spelar den mentala biten större roll en den fysiska. Så länge man inte låter hjärnspökena och latmasken att få grepp om tankarna så är kroppen otroligt mycket starkare än vad man kan föreställa sej. Något att tänka på när man sätter sej i soffan och trycker i sej en hel kladdkaka själv istället för att göra det tänkta träningspasset för att det är så jobbigt. Det är du själv som sätter gränsen för vad som är möjligt så bestäm dej för att det inte finns någon gräns.

Den här kvällen firas med glass och öl 🙂