Dag 14

Dagens nyhet dom behöver inte köra skitbanan i morgon, dom kommer att köra den dom kör nu fast en nedkortad variant. Vilket innebar ingen promenad, vilket resulterade i ännu en seger. Först i världen att göra 14 IM på raken, nytt banrekord på 11.07. Det går bra nu 🙂

Hur mycket behöver man egentligen träna inför ett sådant här lopp? Greger har snittat ca 5 timmar/vecka, alltså inte mer än vilken vanlig motionär som helst. Nu ska jag inte säga att vem som helst som tränar 5 timmar/vecka kanske bör köra en sådan här lång tävling. Greger har hållit på med långdistans i många år och hans kropp är van vid det, men jag vill mena att det är bättre att träna ordentligt dom timmar man tränar istället för att träna en himla massa timmar bara för att man ska det enligt många självutnämnda proffs. Det viktiga är inte antal timmar utan var man gör på dom timmar man tränar.

När Greger löptränar (det händer ibland), då springer han, han joggar aldrig. Det är full fart från steg 1 och sen håller han det tempot hela rundan som brukar vara 2 mil. Jag brukar fråga om han inte ska börja lite långsamt för att värma upp kroppen, men inte Greger inte.. Jag förstår inte hur han kan göra så men det verkar uppenbarligen vara ett effektivt sätt att träna (för honom). När Greger har löptränat har han tagit i så att han är yr, spyfärdig och genomsvettig när han kommer hem.  Det är samma sak om han någon gång får för sej att simma, då förväntar han sej bara att det ska gå i tävlingsfart. Det finns liksom inte i hans värld att det skulle gå långsammare för att han inte har simmat på 2 månader. Och det går faktiskt inte så mycket långsammare heller. Det är åter igen ett bevis att begränsningarna sitter oftare i våra hjärnor än i våra kroppar.

Jag vet att det är många som drömmer om att göra en IronMan men inte tycker att dom har tid att träna så mycket. För att genomföra en IM krävs det inte alls så galet mycket träning, men om man däremot vill göra en bra tid då är det en helt annan sak. Men jag tror inte att majoriteten av dom som gör en IM gör det för att dom vill kvala ti Hawaii, jag tror att dom flesta bara vill testa på att göra en. Och vill man det så tycker jag att man ska göra det, för att bara ta sej igenom det kan i princip alla. Och vill man göra 30 st på raken då får man utöka träningsveckan till 5 timmar, hahaha 😉

 Greger har en utmaning till sina medarbetare på Intrum Justitia. Han tänker göra lika många IM på raken som antalet medarbetare som genomför en IronMan under 2014. Vilka är på?