Dag 15

Dagens vinnare Steve Harvey, tid knappa 12 timmar, 11.58 kanske. Det var en bra vinst, det var hans tur och han behöver den mentalt. Greger åt alldeles för dåligt under cyklingen idag så det fanns ingen energi kvar till löpnigen. Han gick i mål som 4.a på ca 12.45 tror jag, eller jag vet faktiskt inte.

Vilken jävla dag! Dagens cykling måste gå till historien som världens farligaste. Det har varit så sjukt mycket bilar och Italienare precis överallt, och Italienare över 50 år måste fan vara det mest respektlösa folk i hela världen. Tjejen som stod för att stoppa bilar från att köra in på kyrkogården när det var någon cyklist inne på vändpunkten (det går inte att mötas i passagen in) hon hade ett tufft jobb. Även fast hon stod mitt i vägen och höll upp handen fortsatte dom bara, dom stannade inte ens när hon dunkade på motorhuven för att som skulle stanna. Snacka om arroganta. Daniel Meier var riktigt nära att bli överkörd av en idiot som nonchalerat tjejen. När bilen stannade kunde Daniel i princip sätta sej på motorhuven, så nära var han. Steve var också riktigt nära att bli påkörd av en bil som helt plötsligt bestämde sej för att svänga vänster. I dag blev det inga bra cykeltider, det handlar bara om att överleva.

Spanioren Jose` Manuel vurpade idag av en ganska otrolig anledning. Kvinnan som skulle langa en banan till honom fastnade med sina ringar i växelföraren på tempostyret. Det tog tvärstopp. Tur för henne att det inte gick så fort för då hade hon haft ett finger mindre nu. Jag vet inte riktigt hur allvarliga Jose´Manuels skador är men jag tror att det bara blev skrapsår. Han är bandagerad runt armen men fortsatte cykla.

Mitt upp i allt kommer Vespa klubben körande, som att det inte räckte med alla galenskaper och mitt bland havet av vespor befinner sej Joszef. Det har varit helt sjukt och overkligt idag. Skönt att halva tävlingen nu är gjord, att vi äntligen kan börja räkna ner dagarna tills vi får lämna det här skämtet, mardrömmen eller vad man ska kalla det.

Nu firar vi Steve med middag på en restaurang och fyller kroppen med nyenergi.