Dag 20

Först i världen att göra 20 IM på raken Greger Sundin. Så här på dubbeldeca dagen tyckte han att det passade bra att sätta ett nytt banrekord, 10.48!!! Finns inte ord att nog att beskriva hans prestation så här långt. GRRRRRYYYYYMMMMT!!!

I går slog Greger det gamla världsrekordet på en deca, det tidigare hade Ferenc från Mexico 2009 och nu innehar Greger det nya rekordet ca 20 minuter snabbare än Ferenc gamla rekord. Jag har ingen riktig koll på vilka tider vi pratar om, men jag tror att Ferenc rekord låg på strax under 115 timmar. Får se hur länge Greger får ha rekordet i morgon börjar decan här och det är några riktigt snabba killar med och även Joszef skulle kunna slå honom om han fortsätter lika starkt. Det som är imponerande är att Greger slog rekordet från dag 10-19. När Ferenc satte det förra världsrekordet var det på en enkel deca vilket innebar att han inte hade gjort 9 st IM innan.  I min värld gör det Gregers prestation ännu större 🙂

I morgon börjar som sagt decan och dom nya atleterna har anlänt. En av dom starkare killarna i det startfältet sa att han tyckte att cykelbanan var backig. Ja då skulle han ha sett den gamla, jämfört med den så tycker vi att den här banan är platt. På söndag kommer det att vara kaos under cyklingen, söndag = kyrkodag och det kommer vara 15-20 fler cyklister ute på banan.

I morse var det ett väl fyllt bord vid simningen, med mat och dricka, det var FÖRSTA gången, i vanliga fall finns ingen ting. Ett märkligt sammanträffande med att deca människorna dykt upp. Åter igen pinsamt, PINSAMT Italien. Nästan så jag får ha skämskudden med mej vart jag än går..

Vi var lovade cykelmekaniker under hela racet men än så länge har vi inte sett till någon. När Tonys cykel gick sönder vägrade dom att skjutsa honom till en cykelbutik så han kunde få den fixad. Han fick i stället fråga en lokal cyklist om han visste var det fanns någon cykelbutik samt be den lokala snubben om skjuts. Det är fri cykel mek det, my ass..

Den enda läkarkontroll som gjorts var den innan tävlingen började sen dess har ingen av atleterna blivit kollade på vikt, puls, blodtryck, feber osv.. HUR i hela världen ska dom kunna veta om det är någon som ligger i riskzonen för att dra på sej några allvarliga problem. Normalt sett ska dom kollas innan start VARJE dag. Men några läkare finns det inte. Det finns en ambulans vi ena vändpunkten på cyklingen, men deras uppgift är ju att ta hand om ev. skador , inte att kolla allmäntillståndet.  

I dag har vi fått kaviar från Sverige! Stefan och Gisela fick besök från Sverige idag och jag hade skickat en kaviar beställning. Jag och prinsessan festade loss på hotellrummet med en kaviartub och två skedar. Salt, så underbart gott!! Maten ”degen” här är totalt smaklös och för en saltoman som mej är det lite av en katastrof.

I kväll firar vi på restaurang med Steve och hans team ev skulle Joszef och hans team också dyka upp. Hur som helst blir det säkert en riktigt trevlig kväll J